Over Knietraining.nl

Knietraining.nl is gestart in 2021 vanuit Smit Online Marketing.

Mijn naam is Jeroen Smit. Ik ben begin 2021 in contact gekomen met de video’s van Kneesovertoesguy op Youtube. Als basketballer, inmiddels de 40 jaar gepasseerd, waren knieklachten altijd wel aanwezig, nooit heel ernstig, en dat wilde ik graag zo houden.

Als tiener heb ik daarom ook best veel tijd doorgebracht bij Fysiotherapeuten. Altijd een vervelende pijn na trainingen en wedstrijden. Hoe ouder ik werd, hoe minder makkelijk dit weg bleef. Krachttraining heeft mij heel lang goed geholpen, waardoor ik redelijk klachtenvrij kon sporten. Dunken was voor mij (1.83cm) te doen, dus de krachttraining had ook bepaalde voordelen, mijn sprongkracht is altijd wel hoog geweest.

In 2021 op youtube de video’s gevonden, en ermee aan de slag gegaan, gewoon thuis, zonder hulpmiddelen. Toen ik merkte dat het bij mij goed werkte ben ik gaan zoeken naar producten die ik erbij wilde gebruiken. Die waren alleen niet te vinden helaas.

Mijn met Online Marketing Bureau had ik het best druk, dus ik had geen tijd om deze site zelf op te zetten. In het voorjaar van 2021 is Wout begonnen als stagiair bij mij. Samen hebben we ene plan van aanpak gemaakt en heeft hij veel werk verricht om de webshop live te krijgen. In de zomer van 2021 zijn we echt van start gegaan.

Made in Holland

Wij laten alles in Nederland maken. Wij halen dus niets uit China. Hierdoor hebben we beter grip op de productie, kunnen we sneller nieuwe producten laten ontwikkelen en maken en helpen we lokale ondernemers. Ook is deze manier een stuk duurzamer, onze producten hoeven niet de halve wereld over met een vrachtschip en worden in werkplaatsen gemaakt die voldoen aan Europese regels.

Wij maken bijvoorbeeld voor ons Slant Boards gebruik van sociale werkplaatsen. Hier werken mensen met een beperking, die heel graag mooie dingen willen maken en het heel fijn vinden als ze dezelfde handelingen kunnen uitvoeren. Op deze manier houden wij de kosten laag, helpen we deze groep met een leuk terugkerend project en kunnen we door lokale productie sneller leveren. Producten uit China zijn door transportkosten vaak vergelijkbaar in prijs, maar hebben een levertijd van 3-4 maanden en worden gemaakt door onderbetaalde werknemers.

Ons doel

Ons doel is om mensen te helpen om met minder fysieke ongemakken te kunnen leven en sporten. We maken hoge kwaliteit producten door lokale vakmensen geïnspireerd op de trainingsmethode van Kneesovertoesguy op Youtube en Instagram.

We leveren inmiddels in alle EU landen, mede omdat er vraag naar is geweest, ook in die landen zijn vergelijkbare producten niet te koop.

Mijn persoonlijke doel is om blessure en pijnvrij te kunnen blijven sporten en als het nog lukt, zou ik graag nog eens weer het gevoel terugkrijgen dat dunken nog kan. Daar train ik met onze producten voor en hopelijk kan ik over een aantal weken/maanden dat doel bereiken!