Enkel verzwikt? sneller herstellen!

Als je ooit je enkel hebt verstuikt, weet je hoe slopend de blessure kan zijn. Het is niet alleen pijnlijk, maar het kan het ook moeilijk maken om te lopen of zelfs te staan. Als je het genezingsproces wilt versnellen, zijn er een paar dingen die je kunt doen. Zorg er eerst voor dat je je enkel zoveel mogelijk laat rusten. Dit betekent dat u alle activiteiten vermijdt die uw enkel belasten. Voet hoog, koelen, krukken lopen en niet belasten.

Na een periode van rust zal de pijn meestal minder worden. Gescheurde enkelband of een uitgerekte enkelband geneest vanzelf. Afhankelijk van de ernst kan het wel even duren. Bezoek je huisarts en fysio om te bepalen wat de exacte schade is. Een eventuele breuk kun je zelf nooit uitsluiten.

Zodra de pijn minder wordt en je er weer een beetje op kan staan kun je ook aan de slag met wat voorzichtige oefeningen. Het belangrijkste is dat je zorgt dat er weer beweging in gaat komen. Hoe langer je de enkel niet beweegt, hoe stijver deze zal worden en hoe lastiger het gaat worden om weer de volledige beweging erin te krijgen.

Het bewegen zal pijnlijk zijn, te veel is nooit goed, maar een beetje hoort er helaas bij, er zitten kleine scheurtjes is je enkelbanden die nog niet volledig herstelt zijn.

Het bewegen zorgt ervoor dat er vers bloed op de plek komt waar schade is opgelopen. Vers bloed betekent ook dat er voedingsstoffen worden aangeleverd die het herstel kunnen bevorderen.

Je kunt met een Floss Band dit proces stimuleren. Een floss Band is een lange elastische band die je redelijk strak om je enkel kunt binden. Vervolgens beweeg je je enkel een paar minuten (2-3 maximaal) en dan haal je de Floss Band er weer af. Nu stroomt er weer nieuw bloed door je hele gewricht en dat versnelt het genezingsproces.

Om je enkel weer sterker te maken hebben we een gratis programma opgesteld, de kun je via onderstaande formulier gratis downloaden!